Corona maatregelen voor mensen met jongdementie

De Companjong schrapt alle groepsactiviteiten tijdens de coronamaatregelen

Omwille van de strenge (en terechte) maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, schrappen we alle groepsactiviteiten tot wanneer de maatregelen opnieuw versoepelen.

We houden onze deelnemers, mantelzorgers en vrijwilligers via e-mail ook persoonlijk op de hoogte. Heb je een vraag over onze activiteiten dan kan je ons best bereiken via info@decompanjong.be

Toch blijft sociaal contact belangrijk

We hebben ook ons geïnformeerd bij Prof. Dr. Vandenberghe (neuroloog, UZ Leuven) en Prof. Dr. Vandenbulcke (diensthoofd ouderenpsychiatrie, UZ Leuven) voor specifieke richtlijnen voor mensen met jongdementie.

We volgen hun advies:
Mensen met (jong)dementie en zeker in een gevorderd stadium hebben een verminderde immuniteit en zijn dus ook kwetsbaarder. Daarnaast kan het virus eventueel een impact hebben op het cognitief vermogen.”


Anderzijds kan het sociaal isolement een grote impact hebben op mensen met (jong)dementie en hun mantelzorgers.

De Companjong gaat samen met haar bestuursleden en vrijwilligers op zoek naar mogelijke alternatieven om in duo’s, in openlucht, toch nog voor sociaal contact te zorgen. We zijn met onze deelnemers en vrijwilligers via e-mail in contact om dit te organiseren.

Kom buiten en zorg voor elkaar

Ben je een persoon met jongdementie of mantelzorger, dan kan je gerust buitenkomen. Verse lucht en bewegen blijven – nu nog meer dan anders -belangrijk. Maar vermijd plaatsen waar veel mensen komen.

Onze tips voor een binnenactiviteit:
– Haal oude fotoboeken of filmpjes boven. 
– Leg muziek op en ga uit de bol.
– Hou contact met elkaar, al is het per mail,  Facetime, Skype, Whatsapp,…

Met z’n allen zorg dragen voor elkaar werkt!

Contacteer ons via info@decompanjong.be voor vragen over onze activiteiten.

Geef een antwoord

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Emailadres: